Slik oppsummerer Arne Sandstø sesongen

Med flere sterke prestasjoner holdt det ikke til Eliteseriespill neste sesong, men forutsetningene for å kjempe i toppen av Obosligaen er et faktum.

Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB

Arne forteller om en varierende sesong

- Det har vært for mye opp og ned og for ustabilt med det vi har gjort. Et typisk tegn at man jobber med å tilpasse seg det nivået man er på. Det har vært for ustabile perioder i sesongen til at vi kan si oss fornøyd. Vi ser at vi har brukt litt for lang tid til å akklimatisere oss til det nivået som vi har spilt på i år. De to siste månene er vi mye mer med å konkurrerer i selve kampen, enn det vi var til å begynne med i sesongen. 

Hvilke endringene har gjort at vi løftet oss på høsten?

- Vi fikk et løft med sommervindu med å få inn litt kvalitet her. Det er spillere som har utgjort en forskjell. Vi har også hatt litt for mange spillere som har brukt tid på å fysisk komme seg opp på det nivået og tåle det som kreves i form av den fysiske biten av fotball. Det å tåle den kampen etter kampen gjør at vi har svingt for mye. 

- Vi har tall på at vi ligger helt der vi skal ligge i forhold til konkurrentene, men ukene etter er vi i helt motsatt ende av skalaen. Det er ikke noe overraskende, men vi hadde ønsket å takle det bedre enn vi har gjort. 

Hva kan vi ta med oss til OBOS?

- En del kampene har vi prestert veldig bra. Samtlige som har startet kampene har kontrakt neste år også. Klubben er nå inni en prosess der man jobber med budsjett neste år til å få ting på plass, som vil være grunnlaget for hvilket utgangspunkt vi på sport har til å jobbe med.

- Der var vi naturlig nok ikke noe perfekt oppladning til sesongen i år. Ting skjer veldig fort og veldig sent med at vi rykket opp. Det gjorde at januar og februar var ikke måneder som ikke var gode nok fordi vi måtte ha store utskiftninger i spillertroppen. Til neste år ser det ut som vi kan ha en annen inngang i januar og februar som vil være mye bedre, hvis vi klarer å beholde alle de spillerne vi ønsker. Så utgangspunktet med å ha kvalitet i januar og februar er større for 2023 sesongen.

Hvor mange spillere har vi på kontrakt? 

- Vi forhandler disse dager og vi håper ved måned skiftet at vi er 16-18 spillere. Det vil komme noen på prøvespill og det gjør også at vi har et godt antall på treninger.

Vil det skje store endringer? 

- Det har også vært interesse på noen av spillerne våres, men de har kontrakt hos oss, så i utgangspunktet ikke. Det er en større stabilitet denne kommende vinteren enn i fjor vinter. Noe som vil være naturlig. Så må vi se hva vi som klubb evner i å investere i å ha nok bredde og nok kvalitet til å kjempe i toppen i 2023. 

Hva er forventningene for 2023? 

- Veldig tidlig å si noe om forventningene, men når vi har rykket ned må vi ta med oss tempo og trøkk som vi har vært med på. Spesielt de siste månedene der vi har klart å spille jevnt med mange. Klarer vi å ta med oss farten og tempo som vi har opplevd dette året her inn i neste sesong, vil ha en fordel i kombinasjon med at flere spillere er på trening i lengre perioder i vinter som vil være veldig positivt.

- Til å ha forventninger pr. i dag må vi se hva vi som klubb klarer å stille med budsjett og forutsetninger for å kunne kjempe mot de beste i OBOS.

Målsetninger

- Alt for tidlig å sette en målsetning, men det jobbes med en plan i klubben. Her kommer det an på hvor vi klarer å ende opp i slutten av dette året og som i begynnelsen av neste år, og hvor vi ender opp i forhold til hvilke forventninger vi kan ha. Men det vil være naturlig for et lag fra Eliteserien som har rykket ned, er å forventer å være i toppen i Obos.

- Vi rykker ned med KBK som allerede har solgt sesongkort for fem millioner og vi har solgt for rundt 200 000,-, der ser man konkurransefordelene noen har i forhold til noen andre. Men vi spilte en solid bortekamp mot KBK. De burde gått for å vinne, som kunne gjort at det kunne blitt en enda mer fartsfylt kamp enn den ble utover i andre omgangen. Vi gjør en virkelig akseptabel kamp. Spesielt førsteomgangen er vi gode. Så vi skal ikke frykte noen i 2023. Tvert om tror jeg heller det er flere lag som må frykte oss, hvis vi kan ta med oss all bagasjen pluss litt til. Det blir et veldig spennende år til neste år.

Positivitet 

- Overraskende har mange komt til meg og sagt "Vi har hatt en fantastisk gøy sesong", faktisk veldig mange. Det er veldig overraskende, men ikke unormalt med at man ikke har vært i Eliteserien før og man møte de største lagene på hjemmebane. Folk synes det er veldig moro med fullsatt stadion og en energi vi har savnet etter at Covid kom. Før Covid var det rundt 1300 på kamp, til vi nå har hatt 3000 på det meste. Vi som klubb må jobbe med å holde en god steam. Hvis vi kan øke tiden før Covid opp til 2000 eller mer på kamp, er dette bra. Vi er avhengig av god support og vi må sportslig prestere og vinne kamper, som skaper gode opplevelse, som igjen øker interesse og ønske om å komme tilbake på kamp. Da vil 2023 bli et spennende og gøyalt år, forteller Arne Sandstø avslutningsvis.

Så har du ikke skaffet deg sesongkort for 2023 kan man gjøre dette her

 

 

Annonse: