Reisebrev fra Jerv sin utviklingsavdeling i Danmark

Det ble en vellykket treningsleir i Danmark!

Tidlig lørdags morgen reiste store deler av Jervs utviklingsavdeling til Vrå i Danmark like sør for Hjørring. Der tilbragte reisefølget på 71stk fra Jerv 2, G17 og G15 fem fulle dager på Vendsyssel Idrætscenter, samme sted a-laget var på i høst. Dette er også basen til Vendsyssel FF hvor tidligere Jerv-spiller Mathias Haarup nå spiller. Turen var organisert gjennom Trond Sørum v/Grimstad Sportsreiser.

Det var lagt opp til aktiviteter med 1-2 fotballtreninger, noen styrkeøkter samt kamper mot god motstand under oppholdet.

Lørdag etter ankomst fikk alle lagene gjennomført en treningsøkt med ikke for tøff belastning da alle tre lagene skulle spille kamp dagen etter.

Søndag dro G15 og G17 ned til Aalborg og AaBs treningsanlegg for å møte toppklubbens ungdomslag til dyst. G15 tok tidlig initiativ i sin kamp og noterte seg for to skudd i metallet før et straffespark til danskene ga AaB U15 en 1-0-ledelse som skulle stå seg til pause. Jerv hadde spilt en god første omgang og hatt det meste av initiativet i kampen og de største sjansene, så det var langt fra ufortjent da utligningen kom tidlig i 2.omgangen signert Patrik Isaksen. Kampen vippet og ble mer og mer åpen da man nærmet seg slutten. Like før slutt faller ballen ned til Kim Johan Nyo Tegnander etter en corner og han setter inn 2-1 til Jerv, men på utrolig vis går AaB rett opp og skaffer seg en siste corner. Den blir ikke klarert skikkelig og på kampens siste spark utligner AaB til 2-2. En god kamp av G15 som ut fra spill og sjanser burde reist fra Aalborg med en seier i bagasjen.

G17 fikk en tøffere match. Etter en veldig god første halvtime hvor man er farlig frempå et par ganger, jobber sammen som et sterkt kollektiv og AaB U17 skaper veldig lite, så får AaB satt inn to mål før pause. I 2.omgangen styrer AaB det aller meste og stopper ikke før resultatet blir 8-0 og en leksjon ble sendt med ungdommene hjem fra Aalborg.

Ut på ettermiddagen søndag møtte Jerv 2 «tredjelaget» til AaB, som spiller i Danmarksserien (Nivå 5), som tilsvarer norsk 4.divisjon. Dette ble en jevn og god kamp hvor AaB var best i 1.omgang og gikk til pause med en fortjent ledelse 1-0. 2.omgang ble mye bedre for Jerv 2 og det aller meste skjedde på den offensive banehalvdelen. Rayyan Echkantena utlignet til 1-1 midtveis i omgangen på et fint gjennombrudd i bakrom og Jerv styrte det meste av banespillet resten av kampen uten å få satt inn vinnermålet. 1-1 ble dermed sluttresultatet.

Resten av oppholdet ble brukt til mye trening og sosialisering på tvers av aldersgruppene. Mandagskvelden konkurrerte spillerne i quiz mens tirsdagskvelden ble brukt til å se på utviklingsavdelingens spillmodell samt at spillerne ble gruppert etter posisjoner og diskuterte hva som kjennetegner for eksempel en spiss i Jerv.

Onsdag før hjemreise fullførte Jerv 2 en treningsperiode med tøff trening, mens G15 og G17 spilte en treningskamp mot hverandre.

Opplevelser og erfaringer rikere tok så Jervs utviklingsavdeling velfortjent vinterferie etter hjemkomst natt til torsdag.