Lars Bohinen sine tanker om dagens økt og veien videre

Fornøyd Bohinen med første økt! Foto: Rolf Hansen(Nettavisen)

Etter Lars Bohinen sin første dag på feltet tok vi en prat med han om økten og tankene videre for å beholde plassen i OBOS-Ligaen.

Hvordan gikk første økt?

- Første økt gikk over forventningen. Det var bra kvalitet og intensitet. Jeg synes spillergruppa har en fin vilje til å få frem de bildene vi trengte. Dette gjelder avstander i laget, høyt press, lavt press og den kollektive forflytningen. Dette er jeg opptatt av må bli bedre enn den har vært. Jeg er også fornøyd med de gangene vi vant ballen i presset i dag. Hvordan vi angrep, slik at vi fikk gode bilder. Jeg håper også at spilleren ser dette funker. Det er viktig for meg at de også har samme oppfatning av de små endringene jeg kommer med, sier Lars Bohinen. 

Utfordringen når det butter i mot

- Det er kamper som teller og vi må få ut kvalitetene i kamp. Det er ofte utfordringen når det er et lag som kjemper med ryggen mot veggen. Med høye skuldre og at de vet at feil kan være skjebnesvangert. Samtidig er det min oppgave å få de til å forstå at det å gjøre feil er en del av fotballen. Det kommer man ikke unna og det må spillerne bare akseptere uten at det blir usikkerhet eller frustrasjon knyttet til feilene, man må tenke neste og jobbe på videre, sier Bohinen og forteller videre.

- Ofte det som skjer ved nedrykk er den kollektive selvtilliten. Redselen blir for stort innad i laget, for knytt, forsinkelser i forflytning og utakt. Det beste vi kan gjøre som lag, er å legge alt bak oss. Sitasjonen vi er i og gi "bånn gass", med en struktur og plan i bunnen.

3.jpg
Lars Bohinen dirigerer. 

"Vi får det ikke til, hvis ikke alle er med!"

- Jeg har ikke fått anledning til å snakke med så mange spillere enda. Jeg har primært konsentrert meg om det som kan bli en start 11èr. Så får spillerne unnskylde meg om jeg ikke kommer over alle i løpet av disse ukene. Det er ikke målet, men målet er at vi setter oss i en posisjon slik at vi kan vinne kamper, sier Bohinen og forteller videre om den kollektive viktigheten. 

- Det viktigste budskapet for meg er: «Vi får det ikke til, hvis ikke alle er med». Hvis det er folk som melder seg ut, så må de gjerne gjøre det, men da får de ikke være med i den prosessen vi er i. Det er viktig at alle spillerne er med å dra i samme retning. De må glemme personlige mål og agenda. De må legge bort alt annet for fellesskapets beste.

Får vi det ikke til, vil jeg påstå at det er eventuelt grunnen til at vi ikke klarte å holde oss, sier en målrettet Bohinen.

6.JPG
Aktivt med på felt.

Skjer det store endringer?

- Det er ingen store endringer eller omveltninger. Vi kjører samme system, men presser på en litt annen måte og stenger pasningslinjer som vi ikke har stengt av tidligere. Vi vil stå tettere og kompakt som lag. Ta bort faser av spill der vi er mest sårbare.

- Offensivt må vi ta litt mindre risiko, 3-5-2 er veldig sårbart om du mister ballen på egen banehalvdel på vei fremover, så det må vi prøve å unngå. Det vil skje, men virkemiddel er at vi kan være litt mer direkte her.

- Det viktigste for meg er ikke hvordan vi skaffer poeng fremover, men at vi faktisk gjør det. Vi har ikke råd til å tenke på at vi skal spille på den eller den måten eller om det ser pent ut. Vi må være litt råe!

Hvilken ledertype er du?

- Jeg er i utgangspunktet veldig inkluderende trener i forhold til input fra spillere og trenerteam, også har jeg noe jeg ikke forhandler om. Jeg er relativt veldig verdistyrt med kulturen jeg vil ha. Men jeg skal være her i tre til fire uker og kommer ikke til å jobbe med kultur biten. Jeg har verdiene med meg, min ledelse og filosofi. Jeg inkluderer folk og ønsker mest mulig info før beslutninger, med bestemmelsesrett i alle ledd. Ved å se på situasjonen som vi står i nå må jeg legge noe til side og ta beslutninger: «sånn jeg vil ha det og sånn blir det», ting er ikke oppe for diskusjon. Men generelt sett er jeg veldig inkluderende trener, forteller Bohinen.

4.jpg
Lars Bohinen og assistenttrener Petter Sjåholm Melø sammen under økta.

Jeg har en viss erfaring med Obosligaen og det å vinne kamper i obos. Jeg har erfaringen av å ta over lag i lignende situasjon som Sarpsborg, Stabæk og nå Jerv. Det er en øvelse i å prioritere bort ting. Man står igjen med en liten kjerne med det viktigste av det viktigste.

- Etter Skeid er det i utgangspunktet kun to uker igjen av sesongen og kommer det kvalik er det to uker til, så vi får se. Vi har dårlig tid, så vi må bruke den tiden vi har best mulig. Og det er en utfordring, men som er litt av grunnen for at jeg kom hit. Jeg har ikke vært i denne situasjonen før, selv om jeg har vært i lignende. Så for min egen læring er dette en god erfaring! Jeg ser frem til ukene som kommer!, sier Bohinen avslutningsvis.

2.jpg
Lars Bohinen veileder spillerne.

Vi ønsker Lars Bohinen masse lykke til i innspurten!

Annonse: