Lars Bohinen før søndagens kamp mot Åsane

Stramme opp det defensive og kjempe i 90+! Foto: Rolf Hansen/ Nettavisen.

Etter forrige helgs 1-0 seier over Skeid og nå en hel første treningsuke unnagjort, av Lars Bohinen tok vi en prat med Bohinen før helgas svært viktige kamp, som er mot Åsane og Morten Røssland sine menn på J.J. Ugland stadion- Levermyr. 

Hva skal til for å ta tre poeng?

- Vi må stramme opp det defensive enda mer. Vi har ha sluppet inn to mål i snitt denne sesongen. Vi må stramme opp for å måtte slippe å score to og tre mål for å vinne kamper. Vi må også i større grad være mer tålmodig med ball. Mot Skeid var vi raske til å gå med første bevegelsen. Men vi er tjent med å ha ballen litt lengre innad i laget, før vi bestemmer oss for å gå, sier Bohinen og forteller videre.

- Det er viktig å holde nullen, selv om Skeid er ligaens svakeste lag å spille mot. De har to tre sjanser vi kan leve med. Solid defensivt gir flere angrep, som er målet på hjemmebane. En kamp mot Åsane vi må vinne!

- Vi må være godt organisert og gi Åsane minst mulig rom. De er et bedre ballsikrende lag en skeid. Gjør vi noen av de feilene vi gjorde mot Skeid, mot Åsane er det stor sjanse for at vi blir vi hardere straffet. Luker vi bort det, mener jeg vi har en stor sjanse til å holde nullen som er et godt utgangspunkt for å vinne kamper, forteller den erfarende treneren.

90 minutter

- Det er viktig å skjønne at man ikke må vinne de ti første minuttene, men når det er gått 90 minutter pluss tillegg. Vi må være smarte mtp risiko og jo lengre det står 0-0, jo mer risiko må vi ta. Dette vet motstanderen også. Jeg tror Åsane har fokus på defensiv kontroll og at det kan bli en tålmodighetsprøve. Det er vanskelig å bryte ned et 5-4-1 lag som forsvarer seg godt. Det er viktig å ikke bli utålmodige og udisiplinerte i det vi driver med. Men heller har en plan B om det står 0-0 eller 1-1, forteller en spent Bohinen.

Hjemmebane, fordel for oss?

- Åsane er ikke et så spillende lag som de har vært tidligere. De har endret og er mer direkte i spillestilen. Dette har de fått betalt for og de har hatt en bra poengfangst i høst. Ved at de spiller mer direkte forteller meg at det blir en jevn og utfordrende kamp, sier den tidligere Stabæk treneren. 

Gruppedynamikken

- Jeg synes at det har vært et fint driv i gruppa fra dag en. God stemning og det er ikke overraskende. Jeg ser en gruppe som trives i stor grad med hverandre. Over tid kunne jeg ønsket at de var voksne i større grad. Med det mener jeg å sette krav i treningshverdagen. Det er en beskjeden gjeng utenom en tre- fire spillere. Skal man bygge opp en god treningskultur her, er man nødt til å forme en spillergruppe som driver seg selv i større grad. Jeg opplever en stor nysgjerrighet og treningsvilje med individuelle ambisjoner som er noe å bygge videre på, forteller Bohinen avslutningsvis. 

Vi ønsker A-laget masse lykke til mot Åsane og vi håper DU tar turen for å støtte opp om tre viktige poeng! 

 

Husk, det er gratis inngang! 

Annonse: