Jerv G17 møtte internasjonal motstand!

Jerv G17 spilte for første gang mot internasjonal motstand og møtte Aalborg Boldspilklubbs (AaB) U17-lag til treningskamp i Danmark, forrige helg!

Forrige lørdag (11.mars) dro G17 til Danmark for å spille treningskamp mot Aalborg Boldspilklubbs (AaB) U17-lag. Det ble en solid utfordring for de unge og håpefulle som endte opp med å tape 6-0 for Mathias Wichmann Andersens gamle klubb.

Dagen startet grytidlig med oppmøte på Levermyr 06:00 og morgenferja fra Kristiansand til Hirtshals. I Danmark blir man møtt av lett snødrev, men etter kampmåltid i Brønderslev kom sola og inviterte til strålende spillevær.

En spent spillergruppe skulle få teste seg mot internasjonal motstand for første gang.

Bak f.v: Johannes Tønnessen, Teo Hansen, Simen Bauna Vælidalo, Håkon Heier Trondsen, Sebastian Daland, Lucas Møretrø, Noah Skaregrøm Nilsen, Jakob Helland Kjølsrud og Taleb Ziegler. Foran f.v: Fredrik Sandberget, Lukas Skogsfjord, Puyan Farzian, Snorre Flatebø, Markus Syvertsen og Manghagei Mang.

Kampens løp

Rett fra avspark går AaB opp i angrep uten å få uttelling på en brukbar sjanse. Utover 1.omgangen vokser Jerv mer og mer inn i kampen selv om hjemmelaget har majoriteten av ballinnehavet. AaB skaper ikke de store sjansene og Jerv får mange gode overgangssituasjoner, men dessverre uten å komme til de virkelig store sjansene.

To skudd fra like utenfor 16meteren fra henholdsvis Jakob Helland Kjølsrud og Lukas Skogsfjord var beholdningen i 1.omgang, men begge forsøkene endte opp en meter til side for mål. Omgangen avsluttes med at AaB tar ledelsen 1-0 på et innlegg som heades i mål.

2.omgangen ble mer målrik enn den første, men fremdeles bare med dansk jubel. 2-0 kommer et par minutter ut i omgangen etter at Jerv mister ballen i bearbeidingen mot AaBs høye press. Etter 65 minutter er en dansk «dreng» høyest på en corner og resultatet er 3-0 til tross for at Jerv henger greit med i kampen uten å skape de helt store sjansene. Fra 75. til 80. spilleminutt kommer Jervs svakeste periode i kampen og AaB utnytter små og store feil i Jerv-laget og putter på 3 mål til og fastsetter sluttresultatet til 6-0.

Oppsummering av kampen

- Kampen ble, som ventet, en tøff test mot en stor dansk klubb. Spillerne høstet erfaring mot god dansk motstand hvor man fikk kjenne på et høyt nivå. Vi henger bra med i store perioder av kampen, men en blanding av manglende marginer og kvalitet i noen situasjoner gjør at vi ikke sitter igjen med en finere resultattavle. Disse erfaringene tar trenerteam og spillergruppe med seg som inspirasjon i det videre arbeidet med å skape best mulig fotballspillere og mennesker, forteller hovedtrener Are Strømland.

Nå venter to treningskamper borte mot Vindbjart G19 (19.mars) og borte mot Odd G17 (24.mars) før Aalesund FK gjester Grimstad til seriestart i den nasjonale serien lørdag 1.april kl.17:00 på Levermyr Kunstgress.