Historiske tilbakeblikk - 1975

Gjennom 100 år med historie finnes det mye å se tilbake på, både av oppturer, nedturer og gøyale opplevelser. Alt i FK Jervs 100 år lange reise.

SLAGET I SKIEN 1975

1975.jpg
Seier 1-0 og opprykk i 1975. Målscorer Birger Simonsen flankert av Arve Olsen og Gunnar Myhre.


Jerv vant serien i 1975 og skulle ut i kvalikkamper mot Storm, Skien. Hjemme på Levermyr ble det 1-0 etter scoring av Gunnar Myhre. Returkampen ble hauset opp i Skien hvor hjemmelaget ble fremstilt som favoritter.

Interessen i Grimstad eksploderte. 800 Jervtilhengere samlet seg bl.a. på brygga hvor 8 busser og mange privatbiler samlet seg og dannet et langt tog på E-18 til Skien. Storms intime hjemmebane samlet etter hvert nærmere 3000 tilskuere.

Kampen ble dramatisk med harde tacklinger som idag ville gitt kort av forskjellige farger. Jervs engelske trener Doug Reynolds kom i håndgemeng med hjemmesupportere og ute på banen kom Jervkeeper Olav Skjærvedal i fokus da han med en real upper cut slo ned en Stormspiller. Et nokså klart rødt kort. Steve O’Keefe gikk i mål og testet nervene til både medspillere og publikum med vågale opptredener.
Kampen og opprykket ble avgjort da Birger Simonsen dunket inn på halv volley i midten av 2. omgang. Det ble en slitsom, men hyggelig tur til garderoben etter kampen.
Sigarene kom fram og på hjemveien ble det litt kald drikke.

 

Kjøp jubileumsboken idag
Jubileumsboken "Fotballklubben Jerv 1921-2021" er for salg i "alle klubbens" kanaler. Du kan henvende deg på epost og bestille boken direkte eller ta turen innom Jervhuset.

Bestill FK Jervs jubileumsbok ved å sende epost til: 
[email protected]


 

Boken koster kr. 450,-
En innholdsrik, flott bok med både Jervs og ikke minst mye lokal historie. En flott gave til både deg selv og andre.


Bli medlem i FK Jerv
Den beste måten å støtte FK Jerv på, er ved et medlemsskap. Et støttemedlemsskap bidrar til å videreutvikle Jerv og støtte opp om alt arbeidet som gjøres i alle klubbens avdelinger. Som medlem vil du få tilbud og muligheter til å delta på aktiviteter, eller bare vise din støtte!

Medlemsskap koster kr. 500,-
Be om medlemsskap i samme epost som du bestiller bok, eller klikk her:

BLI MEDLEM I FK JERV - 100 år i 2021!

Annonse fra Obos-ligaen: