Historiske tilbakeblikk - 1962!

Gjennom 100 år med historie finnes det mye å se tilbake på, både av oppturer, nedturer og gøyale opplevelser. Alt i FK Jervs 100 år lange reise.

3000 tilskuere da Jerv slo Start 3-2!

26.mai 1962 var Levermyr fullsatt da Jerv spilte viktig seriekamp mot Start. Dette var før tribunen kom (1963) så folk satt tett i tett opp mot Furuheia. 

Johan Svennevig.jpg
Johan Svennevig scorer et av sine mange mål, her mot Grane.

2 av dagens Jervveteraner var nok en gang sentrale i kampen. Johan Svennevig og John Beisland scoret målene. Førstnevnte scoret hele 265 mål på sine  354 kamper for klubben, mens John Beisland laget 88 mål på 317 kamper, de fleste fra sin midtbaneplass. Veteranene som idag er 86 år gamle,  er uten tvil to av Jervhistoriens største spillere. John Beisland var den første Jervspiller uttatt til et landslag da han var reserve i B-landskampen mot Finnland i 1963. Begge var allsidige idrettsmenn. Johan meget god på skøyteløp og John i friidrett(løp).

For oss guttespillere var det stor stas å spille forkamp mot Starts guttelag foran så mange tilskuere. Arnfinn Fosselie scoret likegodt 4 mål og vi vant 4-0 over kristiansanderne.

3 år senere spilte Jerv «tippekamp» mot Strømsgodset. Tippekamper om dommeren var for å holde tippekupongen i gang samtidig som det ga inntekter til klubben. Strømsgodset var et lag på vei opp i Norgestoppen og store favoritter spesielt da Jerv manglet keeperen og reservekeeperen. Det de ikke visste, var at Johan Svennevig var en meget habil keeper med god evne til å lede spillet. Han brilljerte i mål, riktignok med noen hasardiøse opptredener som moret publikum. Strømsgodsets spillere ble frustrerte over Jervs «keeper» og ruslet slukøret av banen etter Jervseier 2-1. Det var kanskje ikke så rart at Harald Dyve fra Biodden skrøt litt da Strømsgodsets ledere kommenterte Jervkeeperens spill. Det er  « treakeeper» vår, sa Dyve.
    
Det kan bli mange gode og underholdende historier med disse to «gutta» på den kommende jubileumsfesten!

Birger Simonsen

 

Kjøp jubileumsboken idag
Jubileumsboken "Fotballklubben Jerv 1921-2021" er for salg i "alle klubbens" kanaler. Du kan henvende deg på epost og bestille boken direkte eller ta turen innom Jervhuset.

Bestill FK Jervs jubileumsbok ved å sende epost til: 
[email protected]
 

Boken koster kr. 450,-
En innholdsrik, flott bok med både Jervs og ikke minst mye lokal historie. En flott gave til både deg selv og andre.


Bli medlem i FK Jerv
Den beste måten å støtte FK Jerv på, er ved et medlemsskap. Et støttemedlemsskap bidrar til å videreutvikle Jerv og støtte opp om alt arbeidet som gjøres i alle klubbens avdelinger. Som medlem vil du få tilbud og muligheter til å delta på aktiviteter, eller bare vise din støtte!

Medlemsskap koster kr. 500,-
Be om medlemsskap i samme epost som du bestiller bok, eller klikk her:

BLI MEDLEM I FK JERV - 100 år i 2021!

Annonse fra Eliteserien: