Historiske tilbakeblikk - 1949

Gjennom 100 år med historie finnes det mye å se tilbake på, både av oppturer, nedturer og gøyale opplevelser. Alt i FK Jervs 100 år lange reise.

Småguttelaget fra 1949

Bilde1.png

Jervs gode småguttelag i 1948/49.
Av disse spillerne ble 5 stk riktige gode og kjente Jervspillere: Levi Seland, Odd Nilsen, Ove Andersson, John Beisland og Johan Svennevig. De 3 sistnevnte er velkjente Grimstadgutter som vil delta i årets jubileumsmarkering. 

Laget var det første aldersbestemte  Jervlag som reiste utenlands. Påsken 1949 deltok de i en turnering i København og spilte for første gang mot svenske og danske lag. Det var et spennende reisemål for 14- åringer som aldri hadde vært utenlands tidligere. Turen gikk med tog til Oslo og derfra med båt til København. I forkant holdt guttene diverse innsamlinger, utlodninger og basarer for å skaffe penger til turen.
Selve turneringen ble en sportslig utfordring og opplevelse da de møtte sterke lag som svenske AIK, Stockholm og danske AB ( Akademisk Boldklub).

 

Kjøp jubileumsboken idag
Jubileumsboken "Fotballklubben Jerv 1921-2021" er for salg i "alle klubbens" kanaler. Du kan henvende deg på epost og bestille boken direkte eller ta turen innom Jervhuset.

Bestill FK Jervs jubileumsbok ved å sende epost til: 
[email protected]
 

Boken koster kr. 450,-
En innholdsrik, flott bok med både Jervs og ikke minst mye lokal historie. En flott gave til både deg selv og andre.


Bli medlem i FK Jerv
Den beste måten å støtte FK Jerv på, er ved et medlemsskap. Et støttemedlemsskap bidrar til å videreutvikle Jerv og støtte opp om alt arbeidet som gjøres i alle klubbens avdelinger. Som medlem vil du få tilbud og muligheter til å delta på aktiviteter, eller bare vise din støtte!

Medlemsskap koster kr. 500,-
Be om medlemsskap i samme epost som du bestiller bok, eller klikk her:

BLI MEDLEM I FK JERV - 100 år i 2021!

Annonse fra Obos-ligaen: