Historiske tilbakeblikk - 1948

Gjennom 100 år med historie finnes det mye å se tilbake på, både av oppturer, nedturer og gøyale opplevelser. Alt i FK Jervs 100 år lange reise.

Norsk dansk fodbold.

AvreiseDK.png

Jerv vant våren 1948 2. divisjon og rykket opp til landets nest øverste nivå. Klubben engasjerte utenlandsk trener (!) for første gang da danske Sven Åge Sørensen ble engasjert for en to måneders periode.
Denne sommeren ble Jerv invitert til sin danske vennskapsby Grindsted. Bildet viser troppen ved avreise fra Torvet, alle med passende hvit reisehabit. Oppholdet i Grindsted gikk over 8 dager og inneholdt  4 kamper, men enda viktigere - mye sosialt samvær som ga mange  nye vennskap. 

En av deltakerne ga et fyldig og humoristisk referat til Adressa etter turen. Her kom det bl.a fram hvor mye god mat og drikke som ble konsumert med derpå følgende utfordringer i kampene. 
Grindsteds old boys lag ble med på hjemturen og fikk et fint opphold i Grimstad med fotball, sightseeing og stilig avslutningsmiddag på Strand Hotel. Den samme referent måtte dog innrømme at bevertningen i Grimstad ikke kunne sammenlignes med det som ble servert i Grindsted  og for å sitere han « men enn mettes ikke bare ved syn av en Rygenefoss og noen makrell».

Forfatteren fikk forøvrig en «ettersmak» på Grindstedforbindelsen da han som 10-åring fikk bli med sin far på besøk til Glarmester Andersen i Grindsted. Andersen hadde vært en av vertene i 1948.

 

Kjøp jubileumsboken idag
Jubileumsboken "Fotballklubben Jerv 1921-2021" er for salg i "alle klubbens" kanaler. Du kan henvende deg på epost og bestille boken direkte eller ta turen innom Jervhuset.

Bestill FK Jervs jubileumsbok ved å sende epost til: 
[email protected]


 

Boken koster kr. 450,-
En innholdsrik, flott bok med både Jervs og ikke minst mye lokal historie. En flott gave til både deg selv og andre.


Bli medlem i FK Jerv
Den beste måten å støtte FK Jerv på, er ved et medlemsskap. Et støttemedlemsskap bidrar til å videreutvikle Jerv og støtte opp om alt arbeidet som gjøres i alle klubbens avdelinger. Som medlem vil du få tilbud og muligheter til å delta på aktiviteter, eller bare vise din støtte!

Medlemsskap koster kr. 500,-
Be om medlemsskap i samme epost som du bestiller bok, eller klikk her:

BLI MEDLEM I FK JERV - 100 år i 2021!

Annonse fra Obos-ligaen: