Godt nytt år!

Året 2020 er snart historie – jubileumsåret 2021 venter!

Vi har kommet frem til årsskifte når vi ved midnatt kan vende blikket mot nytt år og nye muligheter. Vi legger bak oss et trøblete år, ja, det mest utfordrende i moderne tid. For noen er det et år med stor suksess, for andre et år med usikkerheter og vanskeligheter.

For en liten klubb, med stor aktivitet, store ambisjoner og ønsker, så ble året 2020 et år som varierte fra fullstendig stopp i mars, til å gradvis åpne mer og mer gjennom året frem mot jul. En trøblete hverdag for alle som har vært involvert. Og lyspunktene for å få lov å gjennomføre har vært løst med pågangsmot, fornuftige tanker og kloke avgjørelser. Alt etter de retningslinjer som til enhver tid har vært gjeldende. Alt løst av flinke mennesker!

For oss har det handlet om å skape en trygghet i det vi leverer som skal fungere innenfor de mulighetene vi har. Og det har vært både utfordrende og vanskelig, men samtidig også lærerikt. 

Når 2020 startet så gikk vi på med friskt mot og et hevet hode, alle sammen. Enten det handlet om toppfotball, gatefotball, breddefotball eller alle våre sosiale samlingspunkter. Et hevet hode og friskt mot, som illustrerer vårt ønske og våre ambisjoner, om å bli noen hakk bedre – i alt vi gjør.

Planer, struktur og systemer var laget for at vi skulle klare å ta de neste stegene. Enten for å skape en trygg og god hverdag for spillere og mennesker i vårt samfunnsarbeid, eller i våre mange lag og aldersgrupper i klubben – fra ung til gammel – eller rundt vår toppfotballsatsning. En sult og iver etter å ta nye, verdifulle steg på utviklingsstigen.

12.mars er som i så mye annet i samfunnet nå, stoppskiltet og hinderet som skulle ødelegge for veien som var lagt, og flyten man var i.

Denne dagen i mars, når skoler, barnehager og arbeidsplasser ble stengt, stengte for alvor også ned vår drift og vår hverdag. Og gav oss en hverdag full av usikkerhet – resten av året. Og fra å skulle tenke nytt, friskt og positivt – så ble det fullstendig nekt, og en kamp om å få lov. Lov til å først holde på litt, så litt mer, og så enda litt mer – før sesongen startet og skulle gjennomføres på den mest intense og utfordrende måten noensinne.

Året 2020, er det vanskeligste å oppsummere. Både fordi det er mye å si, men mest fordi alle har et forhold til det, og har kjent på det selv. Vi vet at mange har hatt det tøft, samtidig som vi har hatt lite å klage på her vi bor. Vi vet at mange har gjort det bra og har det bra, samtidig som mange nok har følt mer på det enn vi vet.

2020 er et år med oppturer og nedturer. For oss alle!
Et år man har flydd høyt, og kanskje har landet stygt? Sånn opplever vi det!

2020 skulle være et år vi skulle utfordre og fly litt høyere enn tidligere. Men vi har hatt noen stygge landinger i forsøket. Og enda så mye vi ville, så har året vært fylt av hindre som har gjort reisen vanskelig. Og det har ført til at vi har måttet endre, så utrolig mange ganger. En plan ble aldri lenger en plan – men et midlertidig verktøy som vi brukte så lenge vi kunne. 

Samtidig så har vi lært. Mer enn noensinne.
Både om oss selv, om andre, om pandemi og om samfunnet. Fra de deiligste smeigedager, til de blaudeste høstdager. Året i år, har i grunnen vært som været!

Været får vi ikke gjort noe med, og det har vi heller ikke kunnet gjøre med de hindre som har oppstått. Vi har prøvd, og vi har prøvd å planlegge – men det er noen ganger bare umulig.

Når vi til midnatt sender opp raketter for å markere slutten på ustabile 2020, så vet vi at et nytt år venter – som nok også er preget av usikkerhet. Men det er et nytt år. 

Et år fylt av nye muligheter. Et år fylt av 365 dager som vi kan gripe og gjøre noe med!

Vi er takknemlig for støtten vi har fått gjennom året 2020!  Og vi gleder oss til å ta fatt på og fargelegge jubileumsåret 2021.

Håper vi kan regne med hver og en av dere i året som kommer – det trenger vi.

2020 har satt sine spor! Men la oss nå gjøre 2021 til en jubelsesong!

Det er mye som venter på oss. 

Og ikke minst, så håper vi at vi ser dere mer og oftere i 2021. Planleggingen, ambisjonene og ønskene for det nye året legges nå. For oss alle!

GODT NYTT ÅR TIL HELE JERVFAMILIEN!

De beste ønsker for det nye året,

Hilsen

Trond Christoffersen

Daglig leder

Annonse fra Obos-ligaen: