En klubb med sjel - I Våre Hjerter...

Et innblikk i frivilligheten som gjøres på kampdag. Det er uunnværlig!

Levermyr Stadion ble for andre gang fylt med liv og leven da FK Jerv møtte Kristiansund FK til kamp. Ikke bare var det supportere på plass, området var også fylt med flinke og ivrige frivillige.

Mandag formiddag er det stille før stormen i Grimstad. I mellom trehusene og gågatene i kystbyen er det pyntet til fest med blå og gule flagg i vinduer, og på terrasser. Til tross for det fine været er det bemerkelsesverdig tomt i gatene rundt sentrum i timene før kampstart. Men når det nærmer seg kampstart dukker det opp optimistiske grimstadfolk iført gule og blå skjerf og drakter opp bakken i Levermyrveien på vei til kamp.

Ved kirken står det to karer iført blå vest der det står “VAKT” med store bokstaver. De holder på med dirigering av biler når en toetasjes buss kommer kjørende opp veien. “Er det Kristiansund?” spør han ene, “ja” svarer han andre og bekrefter at bortelaget har ankommet Levermyr. Mannen som snakker med bussjåføren heter Leif Tore Clausen og er frivillig på kampdag. Han har selv spilt på gatelaget til Jerv og er takknemlig for alt Jerv gir tilbake til dem.

– Jeg er frivillig fordi Jervfamilien gir meg så mye. De gir oss både mat og treningsutstyr. Så når det er kamp, ja da må vi stille opp!, sier Clausen med et stort smil.

FRIVILLIG: En blanding av ivrige frivillige og supportere før kamp.
FRIVILLIG: En blanding av ivrige frivillige og supportere før kamp.


“Jervfeber” i Grimstad

En ting er sikkert og visst - Det er ikke mangel på engasjement rundt klubben om dagen. Etter opprykket til Eliteserien i desember har interessen blitt enorm rundt klubben som i fjor fylte 100 år. Parkeringsvakt Clausen har bemerket seg at opprykket hjalp til på publikumstallet.

– Jeg opplever at opprykket har hevet fotballinteressen, nå er det andre gang på rad det er fullt hus. I fjor så var det like mange bortesupportere som det var hjemmesupportere, så nå er det virkelig “Jervfeber” i Grimstad, forteller Clausen smilende og fortsetter jobben med å dirigere bilene.

Tar i et tak der det trengs

Oppe på stadion kan det virke som hele Grimstad er samlet. I folkemengden finner man Leif Kristian Olsen som skal stå vakt ved de tilreisende Kristiansund supporterne. Han forteller at han er mer enn villig til å hjelpe Jerv når det trengs.

– Jeg er i miljøet rundt klubben og spiller for Jervs Gatelag, så da tar vi et tak der det trengs, forteller Olsen. 

Tar i et tak: For Leif Kristian Olsen er det viktig å ta i et tak når FK Jerv har hjemmekamp.
Tar i et tak: For Leif Kristian Olsen er det viktig å ta i et tak når FK Jerv har hjemmekamp.


I følge Olsen har han mye å takke Jerv for og Gatelaget har en helt spesiell plass i livet hans.

Hvor viktig er Jerv sitt Gatelag for deg?

– Det er veldig viktig for meg. Det var veien ut av rus for min del, noe jeg er evig takknemlig for. Det startet i 2005 med det første gatelandslaget i fotball, sier Olsen og smiler idet han går bort til bortetribunen for å passe på de tilreisende møringene.

Har hjulpet til i flere år

På kjøkkenet inne i klubbhuset står det fire damer som jobber på spreng, en av de er Lena Skaregrøm. For Skaregrøm er det ingen tvil om hvorfor hun er på Levermyr Stadion i dag.

– Jeg er her for å hjelpe klubben. Når Jerv trenger hjelp, så er det klart jeg sier ja til det, forteller Skaregrøm.

Dette er langt fra første gang hun har vært med som frivillig på Levermyr.

– Jeg er jo mamma til en spiller i klubben, så det er klart jeg har vært med i mange år med kiosksalg, og ymse dugnader da barna var mindre. Nå er ungene så store at de gjør dugnaden selv, så da må vi voksne og bidra når vi kan, fortsetter Skaregrøm.

ENGASJERTE: Det var trøkk på både tribunen og kjøkkenet på kampdag.
ENGASJERTE: Det var trøkk på både tribunen og kjøkkenet på kampdag.

For Skaregrøm har det at Jerv har rykket opp vært stas, og hun tror at det er flere som også synes det.

– Det er nok flere som engasjerer seg både fordi det trengs flere folk på kampene, men og fordi det er gøy å være med i en klubb som har fremgang, og som presterer på fotballbanen. Dette er nok med på å sette byen på kartet, sier fotballmammaen.

– Det virker som at det er mer interesse blant befolkningen i byen nå. Det er så gøy at det er så mange folk på kamp nå, bryter Marianne Tønnessen inn.

Skribent: Filip Nikolai Østrem / UiA

Tusen takk til alle frivillige som møter opp, hjelper til og bidrar for Jerv! Dere er unike!

Annonse fra Eliteserien: