Tungt tap i lokaloppgjøret

Unødvendige baklengsmål ødela festen i 2-3-tap.

Foto Jan Skaregrøm

Det ble overhodet ikke den fotballfesten vi hadde ønsket oss på Levermyr i dag. Over 2000 tilskuere var på plass for å overvære det spennende lokaloppgjøret mellom de to Aust-Agder-lagene.

Etter en jevn åpning av kampen der ingen av lagene får til det helt store, er det Arendal som åpner best etter 30 minutter (i praksis ca. 20 minutter pga. et ti minutter langt stopp i spillet som følge av en stygg skade på Arendals keeper). Det er en feil i Jerv-forsvaret som gir Arendal muligheten til å score. Etter kalddusjen kommer vi litt mer til hektene og får også en utlikning etter 34 minutter. Brice drar seg flott rundt på høyresiden før han slår inn til Hagen som header inn utlikninga. Vi fortsetter å ha et lite overtak i spillet ut omgangen selv om vi ikke klarer å produsere mye foran Arendals mål. 6 minutter på overtid av første omgang er det derimot Arendal som tar ledelsen igjen, etter nytt slurv i spillet vårt rett etter en ballgjenvinning.

Dommeren har så vidt fått blåst i gang for andre omgang når Arendal øker ledelsen ved et innlegg til tidligere Jerv-spiller Wilhelm Pepa. Dette er blytungt for Jerv-spillerne å få imot seg rett etter hvilen, men nå handlet det bare om å omstille seg og jobbe for ett mål om gangen. Etter 59 minutter kom det første, og det på fantastisk vis! Idé Gomes får ballen like utenfor sekstenmeteren, og på første touch dundrer han ballen i krysset! Den siste halvtimen prøver vi desperat å få utlikninga, men Arendal er gode til å bryte opp spillet vårt og hindre oss i å få gode perioder og trykk foran deres mål. Vi kommer til noen OK sjanser, men det ville seg ikke i dag.

Dermed taper vi lokalderbyet mot Arendal på Levermyr 2-3. Det er tungt å se seg slått av rivalene i øst. Dagens høydepunkt får være det fantastiske målet til Idé Gomes! Tabellmessig er det fortsatt kort vei opp til lagene foran oss, og fortsatt 7 poeng ned til Fredrikstad på 14. plass. Vi skal reise oss igjen etter dette også - heia Jerv!