Jervlogo

Positiv coronatest i Jerv

FK Jerv ble fredag kveld kjent med en positiv Coronatest i vår toppspillergruppe.

Konsekvensen etter NFFs protokoll for toppfotball , er at hele spillergruppen nå er satt i umiddelbar karantene. Spilleren med positiv smittetest viser ingen tegn til symptomer for smitte, men er satt i umiddelbar isolasjon.

Klubbens ledelse og medisinske apparat har gjennom fredags kveld og lørdag morgen søkt umiddelbare råd hos kommuneoverlege i Grimstad Kommune, Vegard Vige og leder av det medisinske rådet for NFFs smittevernsprotokoll for toppfotballen, Magnus Myntevik. Her bekreftes det at klubben har utført alle handlinger og aksjoner i henhold til protokollen, og tatt alle forhåndsregler. Og begge parter vil være rådgivere for klubben i den videre prosessen.

Konsekvenser 
Konsekvensene som følge av smitteutbruddet i toppspillergruppen, fører til at all organisert trening og kamper for vårt lag i Obosligaen er utsatt i et minimum av 10 dager. Dette skaper naturlig vanskeligheter både for oss som klubb og våre spillere når det gjelder trening, men også for våre motstanderlag i de kommende kampene som nå blir utsatt, til ledige kampdager i et allerede tett kampprogram i høst. Det vil i første omgang medføre konsekvenser for 3 serierunder, (HamKam borte, Ull/Kisa hjemme og Lillestrøm borte).

Til våre motstandere vil vi allerede nå bare beklage den konsekvensen og ekstraarbeid dette medfører.

Vi har tett dialog med NFF om videre prosess.

Smittevern og helse
For FK Jerv er det viktig å presisere at smittevern og helse kommer i første rekke. Vi har hele veien lagt til rette for å unngå smittetilfeller, men når vi nå opplever det, og som første klubb, så er det viktig at vi håndterer situasjonen profesjonelt og søker råd. At helsefaglig kompetanse fra både Kommuneoverlege i Grimstad Kommune og leder av Medisinsk råd i NFF bekrefter at våre tiltak og prosesser i og rundt situasjonen er fulgt i henhold til protokoll og retningslinjer, er viktig for oss når vi nå står i situasjonen.
 

Alle henvendelser om situasjonen rettes:

Trond Christoffersen, daglig leder FK Jerv, tlf: 922 22 401
Nils Fisketjønn, NFF, tlf: 930 55 825
Magnus Myntevik, leder medisinsk råd NFF, 986 16 985

 

Annonse: