Et sterkt bortepoeng mot Fredrikstad

Det ender 1-1 i en vanskelig kamp i Plankebyen!

(Foto Jan Skaregrøm)

Vi begynner dagens kamp med en litt annen startellever enn tidligere - med Haugstad på topp istedenfor Lind. De første 7-8 minuttene åpner vi veldig bra, og Haugstad og resten av angriperne skaper en ganske stor sjanse, som Berglann til slutt skyter like utenfor. Vi virker tente og klarer å utfordre Fredikstad med vår hurtige angrepstrio. Derimot, etter bare 8 minutter, scorer Fredrikstad ut av det blå. Glenn Andersen er uheldig med et tilbakespill som blir snappet opp av Ulrik Flo som også setter ballen i nettet. Men vi svarer bare to minutter senere, når Haugstad felles inni FFKs sekstenmeter, og får straffe. Straffen setter Glenn Andersen kontant i venstre hjørne, og han brukte dermed bare to minutter på å rette opp uhellet i motsatt halvdel! Videre i omgangen begynner vi å miste mer og mer av det lille overtaket vi hadde de første 10 minuttene, og etter hvert tar hjemmelaget litt mer over initiativet i kampen. Det blir ikke flere mål i den første omgangen.

I pausen gjør vi ett bytte; Collett kommer inn for David, som nok fortsatt sliter litt med skaden han pådro seg forrige kamp. Utover i den andre omgangen er det Fredrikstad som er det beste laget, og de presser oss dypt i banen. Også Ogungbaro må ut med en skade (uviss alvorlighetsgrad) bare syv minutter ut i den andre omgangen. Han blir erstattet av MacConnacher, som gjør en god figur den tiden han får på banen. Sjansene til hjemmelaget kommer også. Knutsen varter opp med to-tre super-redninger som holder oss inne i kampen. De rødhvite har også et frisparkskudd i tverrliggeren, samt en meget stor sjanse til. Allikevel viser Jerv-gutta krigerevne og vilje ved å holde seg inne i kampen, og vi har også våre sjanser. Den kanskje største kommer på en corner, når vi til slutt får fyrt av et skudd etter dueller inni boksen. Skuddet går uheldigvis bare rett på Fredrikstads målvakt. De siste 10 minuttene klarer vi å kjempe oss noe mer inn i kampen igjen, men den ebber ut uten noen flere store sjanser.

Kampen ender altså (utrolig nok) 1-1, og vi tar med oss ett poeng hjem. Alt i alt er dette et poeng vi skal være ganske fornøyde med slik kampen utviklet seg. Vi møtte et Fredrikstad-lag som kom til mange sjanser, samtidig som vi slet litt med å produsere nok egne. Men særlig det første kvarteret er det mye bra Jerv-spill, som vi må ta med oss videre!

Nå går vi for seier mot Åsane på Levermyr førstkommende søndag!