Bunnsolid borteseier over Tromsdalen!

Babajide-hattrick sørget for 1-4-seier i dag!

Foto Elisabeth Grosvold

Det var i dag klart for en ny og tøff bortekamp i OBOS-ligaen, denne gang gikk turen til Tromsø for å møte nyopprykkede Tromsdalen.

Allerede fra starten av har vi god kontroll på kampen, og etter 26 minutter kommer også den første scoringa. En Jerv-corner havmer hos David like innenfor sekstenmeteren. Han bruker ett touch på å dempe ballen før han banker den ned i hjørnet! 10 minutter senere øker vi ledelsen med et praktfullt angrep. Hoel Andersen spiller fri Tønnessen på venstresiden som slår de berømte 45 gradene ut til Hagen som legger ballen i det lengste hjørnet. 0-2! Videre i omgangen kjører vi på med flere flotte angrep. Etter 41 minutter øker vi også ledelsen ytterligere, og nok en gang er det Babajide David som noterer seg på scoringslista. Wichmann spiller den hurtige spissen vår fri på en kontring, før han setter på turboen og løper ifra Tromsdalen-forsvarerne. Avslutningen er god og det står 0-3 på resultattavla. Selv om også hjemmelaget er litt farlig frempå ved noen anledninger blir det ikke flere scoringer i den første omgangen, og vi går i garderoben med en meget solid ledelse!

Like etter pause øker vi ledelsen igjen med Babajide David! Hoel Andersen drar seg forbi på venstrekanten før han slår inn i feltet. Ballen går rett på Tromsdalens keeper, men han er meget uheldig og glipper ballen. Da får den nigerianske spissen vår en lett jobb med å sette inn sitt tredje for dagen! Når vi går opp i 0-4 så raskt etter pause slukker vi det meste av håp hos hjemmelaget. Allikevel sier assistenttrener Mini at vi burde vært enda bedre til å holde på ball i den andre omgangen, slik at vi hadde sluppet trykket som Tromsdalen etter hvert til en viss grad fikk på oss, samtidig som seieren kunne blitt enda større. Etter 57 minutter får også hjemmelaget en scoring på en dødball som heades i lengste, men seieren er aldri i fare. Alt i alt er assistenttrener Mini svært fornøyd med tilnærmingen vår til kampen og hvordan vi gjennomfører kampplanen og får kampen inn i det sporet vi ønsker.

Vi tar med det en veldig solid borteseier og rykker virkelig ifra lagene under oss, samtidig som vi bare er 3 poeng bak Levanger på 7. plass og 4 poeng bak Ull/kisa på 6. plass, som dog har én kamp til gode. I tillegg har vi langt på vei sikret oss OBOS-spill på Levermyr også i 2018! Kanskje vi er i ferd med å få en ny herlig høstsesong i OBOS-ligaen? Heia Jerv!