Uavgjort etter dramatiske sluttminutter

Det ender 1-1 mot Sogndal på Levermyr etter overtidsscoring av Wichne!

Foto Jan Skaregrøm

Årets 15. serierunde ble i dag spilt mot Sogndal på levermyr. Alle fire gangene tidligere har det endt uavgjort (tre ganger 0-0 og én gang 1-1). Denne statistikken ble økt ytterliggere i dag når det ender 1-1 etter en heseblesende avslutning på kampen.

Det er en jevnspilt åpning på kampen med to lag som ligger sturkturert. Det er forholdsvis få sjanser. Etter 34 minutter tar vi et frispark kjapt som plutselig sender Ferreira alene gjennom med keeper, som feller vår nummer 9. Dermed straffe. Dessverre gjør Sogndal-keeper det godt igjen med å varte opp med en mesterlig redning på Wichmanns straffespark. Det står 0-0 til pause.

I den andre omgangen er vi bedre, og vi tar kontroll over kampen. Vi kommer også til flere muligheter. Den største er det kanskje innbytter Khalili som får når Tønnessen slår et nydelig innlegg på bakre etter herlig forarbeid av Aase. Khalili er bare centimetere unna å stange ballen i mål. Det gode jervspillet fortsetter og scoringen ser ut til å nærme seg, men istedenfor er det bortelaget som tar ledelsen etter 87 minutter. Et langt utspill ender til slutt opp hos O.A. Sveen som ikke gjør noen feil alene med Øvretveit. Nå presser vi naturligvis fremover med masse folk, og Sogndal får flere kontringsmuligheter, hvor den ene ender alene med keeper. Denne gang varter Øvretveit opp med en meget solid redning. Når det ser ut til å gå mot et bittert tap på Levermyr er det én mann som vil det annerledes. Torje Wichne dukker opp på bakre stolpe etter et nydelig innlegg av Aase (som for øvrig ble kåret til Jervs beste)! Der gjør Wichne ingen feil og sikrer ett viktig poeng mot et godt Sogndal-lag!