En refleksjon

Daglig leder har reflektert

Det er 1. desember når jeg sitter og skriver til dere. 

Vi deler den samme lidenskapen. Vi er stolte av det samme. Vi har som livet generelt opplevd nedturer og oppturer, men faktisk flest oppturer. På denne tiden for to år siden var vi åtte min unna Eliten etter historisk beste plassering i vår snart 100 år lange historie. Og nå føler jeg for å skrive da det er mange, forståelig nok, som lurer på hva som skjer med klubben i våre hjerter.

1. august 2018 tok styret i FK Jerv en sjanse. De konstituerte en ung uerfaren mann som daglig leder. Og siden denne dagen kan jeg love dere at jeg personlig har hatt en enorm bratt læringskurve, jobbet 60-70 timer i høyt tempo og tatt en hel del viktige avgjørelser. Heldigvis er jeg ikke alene og det er svært mange som er på hugget om dagen som bidrar enormt! Takk til dere alle, dere vet hvem dere er! Og spesielt til min frue Susan som oppdrar mine to sønner Liam og Leonel på seks og fire år.

Når man sitter i maskinrommet og det ikke finnes en "stoppknapp" klarer man ikke alltid finne tid til å reflektere. I dag er jeg utladet, men langt fra ferdig! Grunnen er at når man jobber intenst mot ett mål - i denne anledning redde klubblisensen - og klarer det så kjenner man hvor mye krefter det har kostet. I dag er det endelig tid for refleksjon. Se på klubben vår. Hvor mye vi har fått til på kort tid. FK Jerv er nå samtaleemne på de fleste kantiner og hjemme i de tusen hjem. Det var ytterst få - spesielt interesserte - som nevnte FK Jerv da jeg selv var med å tape 0-1 borte mot Frøyland i 2013. En liten notis i Adressa syns jeg å huske. Det at mange nå er skeptiske til at vi ender på 13. plass i OBOS betyr at vi har gjort mye rett på veien. Misforstå meg rett, det er ingen som jobber i FK Jerv som er fornøyde, men det er viktig å reflektere. Sett det i perspektiv. Neste år er historisk i vår fantastiske klubbhistorie som har hatt mange gode spillere, trenere og lag. Som Glenn Andersen sa etter sesongen; "neste år er klubbens femte sammenhengende år på Norges nest øverste nivå. Det har ingen klart før oss og det kan ingen ta fra oss!" Fakta fra årets sesong er at vi scorer topp seks på de fleste nøkkelstatistikkene i OBOS, men langt under pari på den aller viktigste parameteren nemlig sette ballen i nota. Spillerne som er i klubben - som jeg kjenner som person og som fotballspiller - vet dette. De har det i seg og med litt mer flyt så sitter det. Masse potensiale og bygge videre på! 

Økonomien er virkelig på rett vei.

Det krever fortsatt en hel del arbeid for å få en stabil økonomi samtidig som man skal bevare hovedproduktet vårt og ikke minst alle barn og ungdom som er en del av denne fantastiske klubben. Vi er på rett vei. Jo, administrasjonen og styret har gjort mye riktig den siste tiden. Klubben er ekstremt heldige som har en bunnsolid hovedsponsor i ryggen. JJUC har over de siste årene bidratt med betydelige midler utover sponsoratet! I år kom julegaven tidlig for alle oss som elsker FK Jerv. Men det forplikter! Ovenfor meg, styret, de ansatte, spillere og resten av våre samarbeidspartnere som vil oppnå nye stolte øyeblikk! Det er nå jobben min virkelig starter. Nå er det virkelig på tide å se fremover. I løpet av de neste månedene kommer den nye retningen til klubben. En strategi som strekker seg fra 2019 til 2021, vårt hundreårs-jubileum. Det er på tide å takke alle våre samarbeidspartnere. Vi setter pris på dere alle sammen. Klubben vil nå jobbe hardere enn noen gang for å få flere med på laget. Klubben har opprettet et gatelag for dem som trenger en ny arena til å bygge nye nettverk og relasjoner. De drar rundt i Norges land og representerer FK Jerv. De trenger en potensiell hovedsponsor på drakten.

Klubben må gjennom 2019 vise retningen den skal ha og skape positivitet. Vi skal gjøre vårt for å skape dette. Vi trenger en hel Grimstad by i ryggen for å ta det neste steget. Er du medlem av klubben? Kom ned på vaffel og kaffe hver onsdag. Der sitter det en fantastisk flott gjeng som skaper masse glede. Få med deg naboen på kamp. Ta med datter eller sønn på kamp. Legg gjerne igjen en ekstra krone i kiosken og kjøp med deg et skjerf. Det er nå salg på sesongkort 2019. Flott gave til deg selv, venn eller familiemedlem. Det blir et nytt "slag om Sørlandet". Start skal knuses. Samarbeid skjer i kulissene, men på banen skal det smelle! Det er mye å se frem til. Vi skal igjen skape nye stolte øyeblikk. Det kommer garantert opp flere lokale gode spillere. Samhold, glede og tro tar oss videre. Klubben skal gjøre sitt for å få deg med og jeg håper vi sammen kan skape en ny giv!

Til slutt vil jeg sende en personlig takk til Per Gunnar Topland. Du kan med stolthet se tilbake på alt du har fått til for FK Jerv og jeg setter pris på at du er villig til å bistå en uerfaren daglig leder med tips og hint selv nå som du takker av.

God jul og godt nyttår fra en som følte for å bruke ytringsfriheten og skrive ufiltrert.

Hjertelig hilsen,

Christopher MacConnacher

Annonse fra Obos-ligaen: