Sterkt bortepoeng i Ålesund!

Vi ledet lenge, men det endte til slutt med 1-1 og poengdeling.

Vi sto i dag overfor årets kanskje tøffeste kamp: Serieleder Aalesund borte. Mini og Sandstø hadde gjort en grundig jobb i forkant og oppladningen hadde vært svært god inn mot kampen.

Dette så man tydelig i åpningen og vi får kampen inn i vårt spor. Etter bare åtte minutter går vi ledelsen når Ugo Okoli spilles fri og slår et hardt innlegg til Hoel Andersen som stormer mot første stolpe. Han kriger ballen i mål og dermed 0-1. Videre i kampen er vi meget solide i det defensive spillet, og vi låser av de rommene hjemmelaget ønsker og spille i, og på den måten hindrer de i å få til sitt angrepsspill. Aalesund har dog noen farlige sjanser, og det nærmeste de kommer før pause er en heading like utenfor.

Etter hvilen klarer Aalesund til tider å legge et godt press på oss, men vi rir av det som kommer av angrep, og virker å ha forholdsvis god kontroll på kampen. Gjennom hele kampen har vi også perioder der vi holder ballen i laget og varter opp med strålende kombinasjoner. Vi klarer også å skape gode sjanser til å øke ledelsen, og våre to største muligheter får vi på kontringer. Den ene gangen slår Hoel Andersen et presist og hardt innlegg langs bakken fra sin høyreside, som ender opp hos Okoli som er veldig nære å få avsluttet fra 5 meter. Den andre store kontringsmuligheten får vi når Ulrik Berglann snapper opp en Aalesund-corner og setter fart fremover. Til slutt kommer han og Zernichow alene mot én oransjetrøyet. Berglann går selv og skyter, men dessverre går skuddet over.

Ti minutter før fulltid får hjemmelaget scoringen de jager. "Klabb og babb" rundt 16-meteren ender til slutt med et skudd som mesterlig reddes av Øvretveit. Dessverre for oss går returen til en Aalesund-spiller som setter ballen i mål. De siste ti minuttene svinger kampen frem og tilbake, uten at noen av lagene kommer veldig nærme. Vi har et par cornere og noen dødballer som kunne blitt farlige, men det ender altså 1-1 på Color Line Stadion i kveld. Vi får med oss ett svært sterkt bortepoeng fra Ålesund, og ser nå fremover mot hjemmekamp mot tabelljumbo Levanger om én uke. Heia Jerv!